De winkel van optiek Bové
lenzen online
bestellen
Alle klanten kunnen hun nieuwe lenzen online bestellen! Zo hoeft u enkel naar onze winkel om ze op te halen!
Alle dagen
geopend!
Optiek Bové is alle dagen geopend. Niet alleen door de week ook op zaterdag en zondag!

Optiek Bové, uw persoonlijke opticien!

voorkom oogproblemen met een goede oogzorg

het begint met een correcte oogmeting!

waarom een oogmeting laten uitvoeren? 3 redenen!

1
Voor de gezondheid van uw ogen
2
Om de juiste bril- of lenssterkte te kennen
3
Om pathologieën op te sporen

bijziend

Wanneer ben ik bijziend?

Bijziend of myopie is een oogafwijking waardoor u niet goed in de verte kan zien. Mensen of voorwerpen die dichtbij zijn, ziet u wel scherp. Dat komt omdat het oog te lang is waardoor het beeld voor het netvlies wordt geprojecteerd.

Oplossing voor bijziend

Bijziend of myopie is een oogafwijking waardoor u niet goed in de verte kan zien. Mensen of voorwerpen die dichtbij zijn, ziet u wel scherp. Dat komt omdat het oog te lang is waardoor het beeld voor het netvlies wordt geprojecteerd.

verziend

Wanneer ben ik verziend?

Verziend of hypermetropie betekent dat u mensen of voorwerpen van dichtbij niet goed kunt waarnemen. Door deze oogafwijking wordt het beeld wel scherp geprojecteerd maar achter het netvlies. Dit geeft een troebel beeld.

Oplossing voor verziend

Voor verziend is een bril of contactlenzen met positieve sterkte (+) de oplossing zodat u opnieuw scherp ziet.

astigmatisme

Wanneer heb ik last van astigmatisme?

Als de voorkant van de oogbol ovaal is in plaats van rond, komen de lichtstralen die het oog bereiken niet op de juiste wijze samen op de achterkant (het netvlies) van het oog. Astigmatisme kan zowel in combinatie met bijziendheid als verziendheid voorkomen.

Oplossing voor astigmatisme

Astigmatisme treft meer dan de helft van brillendragers, wij kunnen dit oogprobleem verhelpen door te kiezen voor torische brilglazen of contactlenzen.

katarakt of staar

Wanneer ben ik last van kataract?

Naarmate we verouderen, wordt de ooglens vlak achter de pupil minder helder. Hierdoor lijken voorwerpen waziger en grauwer van kleur. Dit overkomt iedereen die ouder wordt, maar niet iedereen ondervindt er echt last van. Dit oogprobleem wordt ‘staar’ of ‘katarakt’ genoemd.

Oplossing voor katarakt

Een oogarts bepaalt welke oplossing het meest geschikt is. Indien een operatie mogelijk is, kan u erna terug goed zien. Vaak zonder een vertebril maar nooit zonder een leesbril.

glaucoom

Wanneer heb ik last van glaucoom?

Glaucoom is een oogziekte die een verhoogde oogdruk veroorzaakt. In het beginstadium geeft glaucoom geen klachten. Vroege herkenning is belangrijk omdat onbehandeld glaucoom tot onherstelbare schade aan de oogzenuw en tot blindheid kan leiden.

Oplossing voor glaucoom

Door de ernstige gevolgen is het aan te raden dat u vanaf 40-45 jaar om de 2 jaar op controle gaat bij een oogarts.